Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ένα απλό περιστατικό, που φανερώνει για μια ακόμα φορά τη διάκριση του Οσίου Παϊσίου

Του  Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
    Σε μια μου επίσκεψη στο Κελλίον της Παναγούδας, έτυχε να βρίσκεται εκεί και άλλος προσκυνητής ο οποίος ρώτησε τον Άγιο Γέροντα, αν πρέπει όταν διαβάζουν το βράδυ με τη σύζυγό του το Απόδειπνο, να διαβάζουν και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας. 
    Έχω το λογισμό ότι για να ρωτήσει ο προσκυνητής αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι τον απασχολούσε και πιθανώς να αντιλήφθηκε κάποια δυσκολία από μέρους της συζύγου του.

   Ο Όσιος Παΐσιος χωρίς άλλες επεξηγήσεις ή περιστροφές του είπε «Το Απόδειπνο θα το διαβάζετε μαζί με τη σύζυγό σου και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας θα τους διαβάζεις μόνος σου».  Χωρίς άλλη ερώτηση ο προσκυνητής αντιλήφθηκε το νόημα των λόγων του Οσίου Γέροντος.

   Είναι γεγονός ότι κάποτε η αδιακρισία μας ή ο υπέρμετρος ζήλος να μας οδηγήσει σε ενέργειες που πιθανώς να δυσκολεύουν τον άλλο.  Ας αφήσομε τον ίδιο το Κύριο να οδηγήσει τον κάθε άνθρωπο στο δρόμο του με τον τρόπο που γνωρίζει αυτός. 
 Είναι φοβερό πράγμα η αδιακρισία, καθότι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε πνευματικά θέματα.  Ο Όσιος Παΐσιος με την απάντησή του ανέπαυσε τον προσκυνητή, καθότι και θα διαβάζει μαζί με το Απόδειπνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, αλλά και τη σύζυγο του προφύλαξε από τυχόν δυσφορία σε ένα τέτοιο πνευματικό θέμα.

http://aktines.blogspot.co.uk/2015/01/blog-post_704.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου