Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ





        Αποτελεί συγκλονιστική εμπειρία για τον αμαρτωλό άνθρωπο όταν καλείται προσωπικά από τον Θεό για μια συγκεκριμένη αποστολή. Η φωνή του Θεού συγκλονίζει ολόκληρη την ύπαρξη του, και ο άνθρωπος νοιώθει αιχμάλωτος του Θεού. Μαγνητισμένος από την γοητεία της κλήσεως και νικημένος από την δύναμη του ουράνιου κυνηγού, ακολουθεί σαν αιχμαλωτισμένο λιοντάρι τις προσταγή του Κυρίου Του. Δεν σκέπτεται και δεν θέλει τίποτε άλλο, δεν κάνει τίποτε άλλο από το θέλημα του αφεντικού του.
Αυτή την συγκλονιστική εμπειρία έζησαν οι πατριάρχες του Ισραήλ, ο θεόπτης Μωϋσής, η Θεοτόκος, ο Παύλος, οι Απόστολοι. Πίσω από την μεγαλειώδη παρουσία τους στον κόσμο κρύβεται ένα μοναδικό γεγονός:  η συγκλονιστική κλήση που τους έκανε ο Θεός.
Η κλήση αυτή είναι μια σκυτάλη, που όταν την πάρεις στα χέρια σου, σε υποχρεώνει να τρέξεις για να την παραδώσεις στον επόμενο δρομέα.
Είναι μια φωτιά που, όταν ανάψει μέσα σου, σε καίει και σε κάνει να την μεταδώσεις στους άλλους ανθρώπους.
Είναι ένα άροτρο που, όταν το πιάσεις στα χέρια σου σε ωθεί να οργώσεις όλο το χωράφι, χωρίς να μπορείς να γυρίσεις πίσω.
Είναι μια αιχμαλωσία, που όταν σε τυλίγει με τα δεσμά της, για να μη σε αφήσει παρά όταν θα’ ρθει η στιγμή ν’ ανοίξει και για σένα η πύλη της «ελευθερίας της δίξης των τέκνων του Θεού».
Τι ευλογημένη αιχμαλωσία που είναι αυτή!
Ας ευχηθούμε ο Θεός ν’ αυξήσει τις θεϊκές κλήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους γιατί το έχει τόσο ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας.

agiabarbarapatras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου