Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο γέροντας Πορφύριος διαβεβαίωσε ότι τον πλούτο του Αιγαίου θα το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOYDFMxw-jyn8NBNmUCsOeW53AHR7WDNz2sQTQPvzTNq4ZqQTN6JsK06LIJOxZNzA0CcMJb1bt4Fl7CbBOW_iOBKWoDhHN1XECGx0TMP5OBHZwo1ofEVToqoiiEmLghqVs7sQBF_QYaCo/s1600/04_gPORFYRIOS.jpg
Όσοι τον γνώρισαν έχουν να πουν για μια από τις κορυφαίες μορφές της Ορθοδοξίας διαχρονικά!
Ένας γέροντας που έφυγε παιδάκι να ασκητέψει στο Άγιον Όρος και κατέληξε στην ...Ομόνοια (Πολυκλινική Αθηνών) για να γιατρέψει τις ψυχές των πονεμένων ανθρώπων.
Έμπλεος της Θείας Χάριτος, με τα όσα θαυμαστά έπραξε έκανε ακόμη και τον γέροντα Παΐσιο να πει γι' αυτόν ότι "σαν κι αυτόν βγαίνουν κάθε 300-400 χρόνια"... Αν και δεν τον είχε συναντήσει δια ζώσης, καταλαβαίνουμε ότι η πνευματική τους επικοινωνία ήταν συνεχής. Έλεγε με τον γνωστό του τρόπο ο γέροντας Παΐσιος για τον γέροντα Πορφύριο"εγώ έχω ασπρόμαυρη τηλεόραση, αυτός έχει έγχρωμη!"...
Ο γέροντας Πορφύριος λοιπόν εκτός των άλλων συγκλονιστικών του χαρισμάτων είχε και το χάρισμα να γνωρίζει τι υπάρχει στο υπέδαφος και οι ανευρέσεις υδάτων είναι παροιμοιώδεις με τις ιστορίες που τις συνοδεύουν... Αυτός ο τόσο χαρισματούχος άνθρωπος για τον οποίον οι περιορισμοί του χρόνου και του χώρου ήταν ανύπαρκτοι προέβλεψε και διαβεβαίωσε ότι το Αιγαίο πέλαγος κρύβει μεγάλο πλούτο σε πετρέλαιο και πετρώματα τα οποία μελλοντικά θα εκμεταλλευτεί η χώρα μας!
Τέλος, ο μεγάλος πλούτος του γέροντα, νομίζω πως είναι η πνευματική του διδασκαλία που συνοψίζεται στο συγκλονιστικό βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ" και εκφράζει μια διαφορετική διάσταση της Ορθοδοξίας, από τις εώς τώρα γνωστές, απαλλαγμένη από κάθε τι που εστιάζει σε οτιδήποτε αρνητικό και φοβικό και εστιάζει στην θετική έκφραση της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου