Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 Η ώρα της ευθύνης μας - Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όταν το σύστημα αυτό εφαρμοσθεί παγκοσμίως (πιθανότατα μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο ή ανάλογη παγκόσμια ταραχή κρίσης και τρομοκρατίας), οι άνθρωποι θα είναι ανεπίστρεπτα υποταγμένοι, εν ονόματι της…ασφάλειας και της ειρήνης, στην πιο τυραννική εξουσία που υπήρξε στη Γη, αφού η ηλεκτρονική στενή επιτήρησή τους σημαίνει 
και απόλυτη εξάρτηση!

Με τις αναβαθμίσεις που δέχονται οι ηλεκτρονικές κάρτες, αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθούν και στις συναλλαγές.  Οι κάρτες θα καταργήσουν τα χαρτονομίσματα, καθώς είναι στόχος των επικυρίαρχων της «ελίτ» να διαμορφωθεί η παγκόσμια αχρήματη κοινωνία.  Με το ηλεκτρονικό χρήμα η ζωή θα φαίνεται εύκολη και άνετη! Ταυτότητα, Α.Φ.Μ., βιβλιάριο υγείας, ιατρικός φάκελλος, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο, αλλά και συναλλαγές, πιστώσεις, εισιτήρια, συνδρομές, σύνδεση Internet, τα πάντα θα λειτουργούν με μια «έξυπνη κάρτα»! Τι εξυπηρέτηση! Αλλά και… τι μονόδρομος!

Να τονίσουμε ότι κάθε διαβεβαίωση που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει το 666 στις «κάρτες πολίτη», ή στα βιομετρικά διαβατήρια, ή στα νέα διπλώματα οδήγησης, δεν έχει κανένα κύρος, διότι τα συστήματα RFID των μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται είναι επαναπρογραμματιζόμενα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να δεχθούν το 666 χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχός τους!  Ακόμη κι αν δεν υπάρχει όμως, ή αν δεν έμπαινε ποτέ, η ένταξή μας στον απόλυτο έλεγχο του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος των Βρυξελλών σημαίνει τον πλήρη ψυχοσωματικό και οικονομικό έλεγχό μας από μια υπέρτατη διεθνή εξουσία που νομοθετεί ανεξέλεγκτα και μπορεί εύκολα με χίλιους τρόπους να μας καταστήσει παράνομους ή να μας ενοχοποιήσει!! Αν νομίζετε πως θα ζήσουμε ελπίζοντας ότι αυτό δεν θα συμβεί, κάνετε λάθος! Η ιστορία διδάσκει χωρίς αμφιβολία ότι μια εξουσία που έχει λόγους να σε «τελειώσει» και έναν εύκολο τρόπο να το πετύχει, θα τον χρησιμοποιήσει…


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ!

Με τις ηλεκτρονικές κάρτες – ταυτότητες η προφητεία της Αποκάλυψης περνά σε πιο προχωρημένο στάδιο εκπλήρωσης, αφού το χάραγμα του Αντιχρίστου δεν τυπώνεται πλέον απλά και μόνο στα καταναλωτικά αγαθά, αλλά ταυτοποιεί τους ίδιους τους ανθρώπους. Όπως ακριβώς με τη σφραγίδα που γράφει «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» πιστοποιείται ότι ο κάτοχος της ταυτότητας αυτής είναι υπήκοος του Ελληνικού Κράτους, έτσι και με την τοποθέτηση του 666 (με οποιαδήποτε μορφή) στην ταυτότητά του, ο κάτοχός της αποδέχεται ότι είναι υπήκοος του Αντιχρίστου και του παγκόσμιου κράτους του, αυτού του επικίνδυνα ανελεύθερου συστήματος που ήδη εκφράζεται και λειτουργεί δια του συγκεκριμένου αριθμού!
Πράγματι, στα χαραγμένα προϊόντα της αγοράς μπορούμε άνετα να αφαιρέσουμε το barcode ή να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό και να τα χρησιμοποιήσουμε, παίρνοντας παράδειγμα από τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου που επέτρεπε στους χριστιανούς να καταναλώνουν τα ειδωλόθυτα χωρίς να δίνουν σημασία στην προέλευσή τους από ειδωλολατρικές τελετές (βλ. Α΄Κορ. Ι΄25). Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την ταυτότητά μας. Στα καταναλωτικά αγαθά η σφραγίδα του 666 εύκολα θα πεταχτεί.  Στην ταυτότητα όμως, μου ζητούν να συγκατατεθώ υπογράφοντας, για να δεχθώ μόνιμα επάνω της την σφραγίδα 666, επάνω στην εικόνα του προσώπου μου, στο επίσημο έγγραφο με το οποίο παντού αναγνωρίζομαι.

Πώς θα δω λοιπόν, ως χριστιανός, την εικόνα του προσώπου μου χαραγμένη με τη σφραγίδα του Αντιχρίστου; Πώς θα υπογράψω ως υπήκοος της εξουσίας του; Ως εντεταγμένος στο στρατόπεδο του διαβόλου; Πώς θα αρνηθώ τον Χριστό μου, έστω και κατ’ έννοια;  Θα δεχόμουν άραγε ποτέ να εργάζομαι για λογαριασμό του δολοφόνου του πατέρα μου και βιαστή της κόρης μου, να σφραγίζει αυτός την ταυτότητά μου και να με ταΐζει, γνωρίζοντας επιπλέον ότι έχει παρόμοιους σκοπούς για μένα και την υπόλοιπη οικογένειά μου;
Ας μην ξεχνάμε ότι η αποδοχή ταυτότητας με τον ΕΚΑΜ και εμφανές ή αφανές 666 σφραγίζει ισόβια την προσωπικότητα, βλασφημώντας το πρόσωπο του κατόχου και έμμεσα το πρόσωπο του Χριστού, αφού είμαστε εικόνες του Δημιουργού.  Επομένως, η αποδοχή του χαράγματος στις κάρτες – ταυτότητες δεν είναι θέμα μικρό ή ασήμαντο, όπως εκτιμούν με υπεροψία οι αδιάφοροι περί την πίστη ή μερικοί ανόητοι «πιστοί», αλλά θέμα συνείδησης, κριτήριο της αγάπης μας στον Ιησού Χριστό και της υπακοής μας στη Διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων.


Ο άγιος Αρέθας Καισαρείας προβλέποντας το στάδιο της ηλεκτρονικής κάρτας, λέει ότι το χάραγμα θα δοθεί ως «ψήφος εντριβής και εγνωσμένη ανθρώποις», δηλαδή σαν πλακίδιο καθημερινής χρήσης, διαδεδομένο στους ανθρώπους.  Ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος επίσης, αναφέρει σχετικά ότι τυραννικά ο Αντίχριστος μεταχειρίζεται τέτοιο τρόπο «ώστε όλοι να βαστάζουν την σφραγίδα του» όταν θα έλθει να εξαπατήσει όλον τον κόσμο (Αρέθα Καισαρείας «Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως», PG106, Εφραίμ Σύρου Έργα, Τ.Δ΄116).  Και ο σύγχρονος μας άγιος Γέρων Παΐσιος γράφει κατηγορηματικά : «Πίσω λοιπόν και από το τέλειο σύστημα «κάρτας εξυπηρετήσεως» ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του Αντιχρίστου».


Πολλοί βέβαια θα πουν ότι δεν είναι η κάρτα το χάραγμα στο οποίο αναφέρεται η Αποκάλυψη, αφού αυτό θα δοθεί στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο.  Πράγματι, το χάραγμα της ταυτότητας ή της «έξυπνης κάρτας» καταργείται αν την καταστρέψουμε.  Όμως με κάθε τρόπο επιβάλλεται ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την παραλαβή και χρήση της κάρτας, ή οποιουδήποτε ηλεκτρονικού πορτοφολιού ή και τη χρήση του κινητού τηλεφώνου νέας γενιάς για τις συναλλαγές μας! Να μην επιτρέψουμε την συστηματική και αυστηρή καθημερινή μας παρακολούθηση και το άνοιγμα που κάνουν οι ψηφιακές συναλλαγές  για να προχωρήσουμε στο τελικό χάραγμα στο ανθρώπινο σώμα!  Πώς θα γίνει αυτό;  Η επικινδυνότητα των ηλεκτρονικών καρτών (λόγω και του διαβλητού της κατασκευής τους) θα σημάνει συναγερμό πανικού, όταν η απώλεια ή η κλοπή τους θα σε καθηλώνει ανίκανο για οποιαδήποτε κίνηση ή συναλλαγή, ή όταν θα σε κάνει να χάνεις μέσα σε λίγα λεπτά μια ολόκληρη περιουσία. Η εύκολη λύση που θα προταθεί, είναι ο απώτερος στόχος των επικυρίαρχων της παγκόσμιας (δια)κυβέρνησης: Βάλε ένα εμφύτευμα! Είναι σημαντικό λοιπόν τώρα να αρνηθούμε και να μπλοκάρουμε τις ψηφιακές συναλλαγές με κάθε τρόπο!


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ Ή ΤΑΤΟΥΑΖ : ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ !


Η προφητεία περνά στην τελική φάση εκπλήρωσής της με τη δυνατότητα, την προοπτική και, δυστυχώς, ήδη την εφαρμογή εμφύτευσης ενός μικροτσίπ (μικροσκοπικού ηλεκτρονικού κυκλώματος) στο ανθρώπινο σώμα.  Τα ειδικά τσιπς τύπου RFID εμφυτεύονται πλέον με σύριγγα κάτω από το δέρμα, “λύνοντας” προβλήματα και δίδοντας πολλές υποσχέσεις.  Οι άνθρωποι που αριθμούνται με ένα τέτοιο εμφύτευμα θα μπορούν να εντοπίζονται και να παρακολουθούνται διαρκώς και λεπτομερώς για κάθε κίνηση και δραστηριότητά τους σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου!  Προφητεύοντας σχετικά ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προειδοποιούσε : «Θαρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά.  Να μη βουλωθείτε.  Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σας βρουν…» (προφητεία στην Καρυά Ολύμπου). Κι όμως, εκείνο που παραπλανητικά υπόσχεται αυτό το εμφύτευμα ή χάραγμα, είναι κυρίως η ασφάλεια…


Προτού «μαρκαρισθούν» οι άνθρωποι με τα RFID, αυτά ήδη χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη σήμανση και αποθήκευση προϊόντων, για την πρόσβαση (κάρτες εισόδου) σε χώρους εργασίας και διασκέδασης, για την πληρωμή διοδίων, στα κινητά τηλέφωνα (λειτουργούν και ως πομποί εντοπισμού, ακόμη κι όταν το κινητό είναι κλειστό), στα διαβατήρια, στις άδειες οδήγησης, ενώ επίσης έχουν εμφυτευθεί σε εκατομμύρια ζώα ανά τον κόσμο.


Κίνητρα που προβάλλονται (ακόμα και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Αμερική) για την εκούσια εμφύτευση ενός μικροτσίπ στο ανθρώπινο σώμα, εκτός από τις ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές, είναι η ανεύρεση χαμένων παιδιών, η παρακολούθηση μαθητών, η ιατρική παρακολούθηση ασθενών, η ασφάλεια στρατιωτικών σωμάτων, η ασφαλής οδήγηση κ.α. Στις ΗΠΑ ήδη έχει συνταχθεί νομοσχέδιο (το οποίο προσπαθούν να μπλοκάρουν αρκετές πολιτείες) για υποχρεωτικό εμφύτευμα μικροτσίπ σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, που θα λειτουργεί ως βιβλιάριο υγείας!!


Σημαντική είναι η τεχνολογική διαπίστωση ότι για τη λειτουργία του εμφυτευόμενου μικροτσίπ δύο θέσεις θεωρούνται ως οι πλέον κατάλληλες : η βασική θέση είναι στο μέτωπο και εναλλακτική είναι στη ράχη του χεριού, λόγω των απότομων αλλαγών θερμοκρασίας σ’ αυτά τα σημεία του σώματος!  Αυτές οι θέσεις είχαν μάλιστα προταθεί και κατά τη συζήτηση για την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν το 1997…


Η σύγχρονη τεχνολογία προχώρησε και σε ένα είδος χαράγματος χωρίς εμφύτευμα μικροτσίπ.  Μια τέτοια προοπτική προτείνεται από την αμερικανική πολυεθνική ΙΒΜ, η οποία έχει δημιουργήσει το προσωπικό δίκτυο ΡΑΝ, που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως αγωγό μετάδοσης ψηφιακών σημάτων. Πρόκειται για ένα αόρατο τατουάζ, κατασκευασμένο από τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού, το οποίο με βάση την αλατότητα του ανθρωπίνου δέρματος αποθηκεύει πληροφορίες, που ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των ανθρώπων ή διαβάζονται από ειδικά μηχανήματα.  Αυτό βέβαια δεν είναι εμφύτευμα, αλλά ακριβώς ένα χάραγμα!


ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ...
Τα προαναφερόμενα εμφυτεύματα εμφανίζουν δυνατότητες εξαιρετικά επικίνδυνες για τον ανθρώπινο νου, οδυνηρές για το σώμα και ολέθριες για την ψυχή. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά πειράματα εμφύτευσης τσιπ που λειτουργούν ως «μεγεθυντές ευφυΐας», επιτρέποντας τη διείσδυση στον εγκέφαλο του ανθρώπου, δηλαδή την εκπληκτική ικανότητα να ακούμε, να αντιγράφουμε και να καθορίζουμε τις σκέψεις των άλλων!  Η ικανότητα αυτή, θεωρείται ότι στο εγγύς μέλλον θα είναι μια απλή διαδικασία.  Φαντάζεστε τον ενθουσιασμό με τον οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το τεχνολογικό άλμα, όταν θα μπορεί π.χ. κάποιος να γίνεται κάτοχος μιας ξένης γλώσσας χωρίς να τη σπουδάσει, οποιασδήποτε γνώσης χωρίς να τη διδαχθεί, οποιασδήποτε εμπειρίας χωρίς να την έχει ζήσει πραγματικά;


Εκτός από τα άπειρα ηθικά προβλήματα, εδώ προκύπτει ένας κίνδυνος ασύλληπτης έκτασης: Η ικανότητα να ελέγχεται απόλυτα ο ανθρώπινος νους, η σκέψη, το συναίσθημα και η βούλησή μας από άλλους ανθρώπους!  Είναι σαφές ότι με το τσιπάρισμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, αποκτάται κυριολεκτικά και ο άμεσος έλεγχός της, που μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία ενός παγκόσμιου κέντρου. Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί οι επικυρίαρχοι κυβερνήτες της υφηλίου ενδιαφέρονται τόσο για την… ηλεκτρονική μας εξυπηρέτηση;


Η εφιαλτική δυνατότητα παρέμβασης στην ανθρώπινη σκέψη από ξένο παράγοντα αποτελεί έναν από τους λόγους που εξηγούν πρακτικά το γιατί η αποδοχή του χαράγματος δεν θα έχει για τον άνθρωπο δυνατότητα μετάνοιας, όπως μας πληροφορεί έμμεσα η Αποκάλυψη…  Με την ηλεκτρονική ρομποτοποίησή του ο άνθρωπος, για χάρη της ευκολίας και της άνεσής του, θα πάψει πια να είναι αυτεξούσιος και ελεύθερος, αφού θα ενεργεί, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, σύμφωνα με όσα θέλουν οι εντολοδότες του. Πολύ απλά, θα πάψει να είναι ο εαυτός του!


ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Σύμφωνα με την Αποκαλυπτική προφητεία (ΙΣΤ΄,2) όλα τα οφέλη του χαράγματος θα γίνουν ασήμαντα, όταν οι άνθρωποι που θα το έχουν δεχθεί, θα υποστούν το φοβερό πλήγμα του «πονηρού και κακού έλκους» που θα οφείλεται σ’ αυτό.
Σήμερα πολλοί επιστήμονες, βιολόγοι και φυσικοί, θεωρούν ότι τα μικροτσίπς εκτός από το να λαμβάνουν και να αποστέλλουν πληροφορίες, λειτουργούν και δυναμικά.  Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του κατόχου τους, κυρίως μέσω του νευρικού συστήματος, επιφέροντας κλονισμό ή μεταφέροντας ασθένειες.  Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μας να μην αναλογισθούμε τον κερδοφόρο εμπορικό ορίζοντα που ανοίγεται για τις φαρμακευτικές πολυεθνικές εταιρείες, και ακόμη, να μην θυμηθούμε τις διακηρύξεις περί «υπερπληθυσμού» και τις διαφαινόμενες προθέσεις των εκλεκτών της ελίτ, αυριανών «ηλεκτρονικών κυβερνητών», για τη μείωσή του.  Ποιος ελέγχει καλύτερα τις μάζες από εκείνον που δύναται κατά βούληση να τις αρρωσταίνει και να τις θεραπεύει; 


Ήδη χρησιμοποιούνται μικροτσίπς RFID που μεταβάλλουν τη σεξουαλική συμπεριφορά ρυθμίζοντας την έκκριση της αδρεναλίνης, ενώ γενικά τα RFID θεωρούνται ικανά να προκαλέσουν οδυνηρές πληγές σε περίπτωση που σπάσει το γυάλινο περίβλημά τους και διοχετευθεί το εσωτερικό τους στον οργανισμό.  Πιθανό επίσης θεωρείται να έχουν δυνατότητες πρόκλησης μαζικών ή συγκεκριμένου τύπου θανάτων. Εντούτοις, η κυριότερη διάσταση της παγκόσμιας τεχνολογικής τραγωδίας του χαράγματος, βρίσκεται στις πνευματικές του συνέπειες…


Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ… ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!
Στο κείμενο της Αποκάλυψης αναφέρεται ολοκάθαρα και χωρίς αμφιβολία ότι όποιος θα δεχθεί το χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι του, θα υποστεί τον ανόθευτο θυμό του Θεού, τον ακατάπαυστο, αιώνιο, χωρίς ανάπαυση βασανισμό της ψυχής του (ΙΔ΄9-11).  Οι χαραγμένοι θα γίνουν αποδέκτες της ασύλληπτα φρικτής τιμωρίας που ορίζεται για τον Αντίχριστο και τον Ψευδοπροφήτη του (ΙΘ΄20-21).  Ο άγιος Εφραίμ μας βεβαιώνει σχετικά ότι όποιος αμελήσει και αιχμαλωτισθεί από τον Αντίχριστο, ακολουθώντας τον με τη θέλησή του, θα βρεθεί ασυγχώρητος κατά την ημέρα της Κρίσης (Έργα, τ.Δ΄, 116).


Κάποιοι χριστιανοί δυστυχώς κάνουν το λάθος να δίνουν μόνο μια ηθική διάσταση στο χάραγμα και να παραθεωρούν την ίδια την πράξη του χαράγματος, το εξωτερικό σημείο. Διαδίδουν δηλαδή θεωρίες του τύπου ότι αρκεί να είναι η καρδιά μας δοσμένη στον Χριστό και δεν έχει σημασία κανένα χάραγμα ή σφράγισμα του 666!  Αυτές βεβαίως είναι τεράστιες πλάνες, καθώς όταν κάποιος δέχεται θεληματικά το σύμβολο-χάραγμα, η πράξη του έχει σαφείς πνευματικές προεκτάσεις:


- Ο σταυρός είναι ένα απλό εξωτερικό σημάδι, κι όμως ως σύμβολο της θυσίας και της νίκης του Χριστού κατά του θανάτου, γίνεται φρόνημα ζωής και ισχυρότατο πνευματικό όπλο του κάθε πιστού. Είναι ο «φύλακας της οικουμένης και των δαιμόνων το τραύμα» κατά την υμνολογία της Εκκλησίας μας. Είναι το σημείο που γίνεται ασπίδα προστασίας και αγιάζει, εξαγνίζει τον σταυρούμενο. Σταυρώνω τον εαυτό μου σημαίνει αποδέχομαι τον Χριστό και επικαλούμαι την Χάρη Του.


- Το 666 αντίστοιχα, ως ο αριθμός-σύμβολο του ονόματος του Αντιχρίστου (Αποκ. ΙΓ΄17-18) είναι επίσης φρόνημα ζωής, αποδοχή του Αντιχρίστου και του ήθους του.  Ως σφραγίδα στον άνθρωπο, τον μολύνει και τον κάνει κοινωνό της δαιμονικής ενέργειας. Το χάραγμα ως σφραγίδα προσώπου δεν είναι καθόλου ασήμαντο ή απλώς επιφανειακό!


- Με την τέλεση απλών συμβολικών πράξεων και ομολογιών (δήλωση αποταγής του Σατανά, απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως, «σταύρωμα» του σώματος με το αγιασμένο λάδι του Βαπτίσματος και το άγιο Μύρο του Χρίσματος) ο άνθρωπος γίνεται μέλος της Εκκλησίας, αλλάζει θαυμαστά ολόκληρη η ύπαρξή του, καθαγιάζεται μυστικά δεχόμενος τη σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, μετά τη Βάπτισή του βγαίνει αναμάρτητος! Στους νηπιοβαπτισμούς μάλιστα, το μωρό που βαπτίζεται δεν έχει ιδέα για όσα δηλώνονται και ομολογούνται, όμως η τέλεση των συμβολικών πράξεων κάνει το μυστήριο έγκυρο, το παιδί έχει αποδεχθεί τον Χριστό (με πρωτοβουλία των γονέων και ευθύνη του ανάδοχου) και είναι ένας νέος Χριστιανός.


- Εξίσου έγκυρη ως αντι-βάπτισμα, ως αχρήστευση του αγίου Βαπτίσματος, ως άρνηση του Χριστού, είναι η θεληματική αποδοχή του χαράγματος-666 για όποιον το δέχεται στο σώμα του, είτε καταλαβαίνει τι κάνει ουσιαστικά, είτε όχι!  Με το χάραγμα αφαιρείται η Χάρη του Αγίου Πνεύματος και ο άνθρωπος δαιμονοποιείται, μολύνεται πνευματικά.


- Κατά τον άγιο Ιππόλυτο η αποδοχή του χαράγματος αντίκειται στον ζωοποιό Σταυρό του Σωτήρα Χριστού, είναι άρνηση του Αγίου Θεού, απομάκρυνση από Εκείνον, άρνηση του βαπτίσματος και απόδοση πίστης στον πλάνο Αντίχριστο (βλ. Μ. 10, 936.C.-D και ΒΕΠΕΣ 6, 287).


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
Ας προσέξουμε λοιπόν, γιατί η επιλογή μας να ακολουθούμε τον Χριστό δεν μπορεί να είναι «εσωτερική», αλλά πρέπει να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη. Ο Κύριος άλλωστε, μας ζητά καθαρή ομολογία, εξαρτώντας από αυτήν τη θέση μας ενώπιον Θεού κατά την Κρίση (Ματθ. Ι΄32-33). Δεν δέχεται ο Χριστός μας να συνυπάρχει μέσα μας μαζί με τον Σατανά (πρβ. Β΄Κορ. ΣΤ΄14-18).  Η αμφιταλάντευση δεν είναι χαρακτηριστικό του αληθινού χριστιανού. Οι μάρτυρες της πίστης μας, παλαιοί και νεώτεροι, δεν δέχονταν να ρίξουν, έστω υποκριτικά, λίγο θυμίαμα στα είδωλα ή να ασπασθούν το κοράνι για να γλιτώσουν το κεφάλι τους!  Και αυτή θα ήταν μόνο μια στιγμιαία πράξη!  Καταλαβαίνουμε επομένως, με πόσο αποτροπιασμό θα αρνούνταν μια σφραγίδα ανεξάλειπτη!  Δεν αρκούσε γι’ αυτούς να έχουν την πίστη μόνο εσωτερικά…
Όσοι λοιπόν αδιάκριτα, για να εξασφαλίσουν τα αγαθά της ζωής αυτής, είναι έτοιμοι να δεχθούν ένα εμφύτευμα ή άλλη εγχάραξη με την ίδια ευκολία που ανοίγουν ένα βιβλιάριο τραπέζης, αυτοί αρνούνται τον Χριστό, περιφρονούν την Αγία Γραφή και την Πατερική Διδασκαλία, αδιαφορούν για τη μίμηση των αγίων, προκαλούν την οργή του Θεού, χάνουν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και μαζί της πιθανότατα και κάθε δυνατότητα μετάνοιας.


Ας το βάλουμε καλά στο νου μας, αφού ο Κύριος επίμονα μας προειδοποιεί: Το χάραγμα δεν είναι ένα απλό αμάρτημα. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ!!


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ : «ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ»
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν την Αγία Γραφή με προσοχή, νομίζουν ότι ο Αντίχριστος θα είναι ένα τέρας και ότι θα μας δίνει το χάραγμα ζητώντας μας να αρνηθούμε τον Χριστό.  


Ο Αντίχριστος δεν θα είναι καθόλου τέρας ως προς την όψη, αλλά ένας πλανευτής της ανθρωπότητας, και τα ιερά κείμενα πουθενά δεν αναφέρουν ότι θα μας πουν «αρνήσου!», αλλά ότι το ίδιο το χάραγμα είναι άρνηση του Χριστού. Επίσης, δεν γράφουν ότι θα μας χαράξουν με το ζόρι, αλλά ότι θα τους κάνει όλους να δεχθούν το χάραγμα («ποιεί πάντας… ίνα δώσουσιν αυτοίς»).


Και εφόσον θα τους παραπλανήσει όλους για να δεχθούν το χάραγμά του, καταλαβαίνουμε γιατί αυτό παρουσιάστηκε με το 666 ύπουλα αφανές και όχι ολοφάνερο! Ο διάβολος δεν έρχεται με ευθύτητα να σου ζητήσει αυτό που θέλει. Δεν είναι κύριος, αλλά «γύφτος», όπως έλεγε ο άγιος Γερο-Παΐσιος.


Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ
Κανείς σχεδόν, πριν λίγα χρόνια, δεν φανταζόταν ότι θα ζήσουμε όσα ζούμε! Το νέο παγκόσμιο σύστημα της αχρήματης κοινωνίας ανατέλλει μέσα από την παγκόσμια κρίση, δίνοντας άπειρες υποσχέσεις και ευκολίες.  Εξυπηρέτηση, ασφάλεια, φοροαπαλλαγή, άνεση, θαυμαστές προοπτικές, ένα σωρό δολώματα για να αγκιστρωθούμε στο πιο ανελεύθερο σύστημα που γνώρισε η ανθρώπινη ιστορία.


Το 666 δεν είναι παρά το επιπλέον στοιχείο, που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται ακριβώς για το σύστημα του Αντιχρίστου, που καταφθάνει για να κυβερνήσει τη Γη.  Ειδοποιηθήκαμε προφητικά εμείς, οι φίλοι του Χριστού, για τα φαινόμενα που ζούμε!  Επιμένει ο Κύριος, να επαγρυπνούμε, να προσέχουμε τα σημάδια, να αρνηθούμε μέχρι θανάτου το χάραγμα, για να έχουμε το έλεός Του, την Παρουσία Του δίπλα μας, για να μη χάσουμε την αιώνια ψυχή μας.


Ως μέλη της Εκκλησίας Του, έχουμε ευθύνη και χρέος να διαφωτισθούμε επαρκώς, να μελετήσουμε, να βροντοφωνάξουμε τις αλήθειες της Ορθόδοξης Διδασκαλίας για τα επερχόμενα. Ο Κύριος μας επισήμανε, ότι θα πλανηθούν αν είναι δυνατό ακόμα και οι εκλεκτοί Του! (Ματθ. ΚΔ΄24). Και σήμερα, ενώ όλα δείχνουν ότι οι εύφλεκτες ύλες απλώθηκαν και η φωτιά του Αντιχρίστου ανάβει από στιγμή σε στιγμή, πολλοί χριστιανοί και μάλιστα ποιμένες εφησυχάζουν, βλακωδώς αδιαφορούν, θεωρούν τα πάντα φυσιολογικά, απομακρύνουν το ποίμνιο από την «αντιχριστολογία», σαν να μην ήταν αγιογραφική διδασκαλία και παριστάνουν δήθεν τους πνευματικούς.  Όμως, όσοι αγαπούν πράγματι τον Χριστό, αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο ζήτημα πίστεως και ότι η τακτική του εφησυχασμού δεν είναι χριστιανική.


Ήδη, ως χριστιανοί, υποχωρούμε στην επέλαση που πραγματοποιεί το θηρίο. Βρεθήκαμε αδιάκριτοι, δεν εννοήσαμε την ταύτιση των γραμμωτών κωδικών με το 666 και από όσους εννόησαν, δεν συντονίστηκε μια οργανωμένη αντίδραση στην κατανάλωση των «χαραγμένων προϊόντων, ώστε να προλάβουμε, για να υπάρξει μια εναλλακτική λύση.  Αποδεχόμαστε κατόπιν ηλεκτρονικές κάρτες, βιομετρικά διαβατήρια και τώρα ταυτότητες(;) μια πολύ μεγαλύτερη υποχώρηση από την πνευματική ορθότητα και ελευθερία.


Ας μη γελιόμαστε. Ο ίδιος ο τρόπος ζωής μας, σε λίγο θα ζητά να προχωρήσουμε με μοντέρνο στυλ σε ένα εμφύτευμα, ή άλλο χάραγμα με εκπληκτικές δυνατότητες, επικοινωνία μέσω σκέψης, πάταξη του εγκλήματος, αυτόματη εκμάθηση γνώσεων, πρόγνωση ασθενειών…
Τη στιγμή που οι «ηλεκτρονικοί άνθρωποι» θα προβάλλονται σαν… θεοί ή όταν θα σου λένε ότι μπορείς να προφυλάξεις ηλεκτρονικά το παιδί σου από έναν επιδημικό ιό, πόσοι άραγε θα επιδείξουν το σθένος να παραμένουν «οπισθοδρομικοί», να λοιδωρούνται και να βρίζονται, πόσοι  ακόμη θα προτιμήσουν να αποκλεισθούν από τροφή και στέγη, για να μην προδώσουν τον Χριστό; Κι όμως, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.  Για τους υπόλοιπους δεν θα υπάρξει σωτηρία.



Αρχιμ. Δαβίδ  Τσελίκας - Θεολόγος
ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΣΥ τ.67
ΑΠΡ.-ΙΟΥΝ. 2011
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΦΚΙΔΟΣ
 
http://paparokades.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου