Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μπορεί να μας σώσει ο Χριστός σήμερα ;


Πολλές φορές ακούμε ερωτήματα σαν κι αυτά:

Από τι μας σώζει σήμερα ό Χριστός;

Ζούμε πλήθος προβληματισμών καθημερινά, μας πνίγει το άγχος και μας φοβίζει το μέλλον, η ένταση της ζωής είναι τρομερά δύσκολη, η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται μακριά, όλα μεταβάλλονται και τίποτε δεν είναι σταθερό, δεν υπάρχει καμμιά ασφάλεια γι' αυτό στην ψυχή μας έχουμε αγω­νία και ανασφάλεια.

Ποιος άραγε μπορεί να μας σώσει απ’ όλα αυτά;

Μπορεί να μας λυτρώσει ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία;

Χριστιανοί και μη Χριστιανοί είμαστε ίδιοι. Ζούμε όλοι στην...
... ίδια προ­βληματική κοινωνία, κάτω από το ίδιο άγχος, απάθεια και αβεβαιότητα.

Όλοι μας έχουμε το ίδιο ερώτημα: μπορεί ο χριστιανισμός να μας σώσε από το άγχος και την αγωνία; Ή διαφορετικά: τι είναι η σωτηρία πού προσφέρει ο Χριστός;

Τελικά από τί μας σώζει;


Η απάντηση μας προβληματίζει όλους. Ποιος μπορεί ν' απαντήσει από προσωπική εμπειρία;

Νομίζουμε πώς υπάρχει απάντηση στη ζωή των Αγίων της Εκκλη­σίας μας. Εκείνοι «θλιβόμενοι, κακουχούμενοι» αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον θάνατο, τα φοβερά μαρτύρια, είχαν συγχρόνως μια βαθειά χαρά, γαλήνη πού ξεχείλιζε και αγκάλιαζε κι' αυτούς ακόμη τους δήμιους τους.

Η χαρά τους αυτή προέρχεται από την πραγματικότητα της και­νούργιας ζωής πού ζουν. Και η καινούργια αυτή ζωή δεν είναι δική τους. Είναι η ζωή του Χριστού με τον όποιο ενώθηκαν στο Βάπτισμα και την Ευχαριστία. Και ενωμένοι μαζί Του, καθώς οι μαθητές στις φλόγες της Πεντηκοστής, θεωρούν «οὐκ ἄξια τά παθήματα» του παρόντος «πρός τήν μέλλουσα δόξαν» πού θα τους αποκαλυφθεί.

Έτσι ζουν τη ζωή τους με τον Σταυρό και την Ανάσταση «θανατούμενοι καί ἰδού ζῶμεν», «χαίροντες ἐν τοῖς παθήμασί» τους. Σωτηρία γι' αυτούς είναι να ζουν μαζί με τον Χριστό δια της πίστεως και της ενερ­γοποιημένης αγάπης.

Η ζωή τους είναι μυστήριο; Είναι ένα αίνιγμα; Ίσως. Είναι όμως μια απάντηση. Για να βρούμε τη σωτηρία, για να δούμε από τι μας σώζει ο Χριστός, χρειάζεται πρώτα να Τον βρούμε.

Να ζηλώσουμε τη δόξα Του. Να ζήσουμε μαζί Του καθώς οι γιοι. Και τότε θα μπορέσουμε ν' απαντήσουμε και εμείς εμπειρικά.

π.Γ.Στ.

http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2009/08/blog-post_9646.html#ixzz0zaBPdfdY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου